Cobots voor handling

Een handling cobot kan de oplossing zijn bij taken als het plaatsen van producten van of op een transportbaan, het aangeven van producten in een assemblagelijn, het vullen van dozen en kratten of het sorteren van producten. Automatisering is daarnaast ook mogelijk bij meer specifieke toepassingen zoals het beladen en ontladen van machines, (random) bin picken en palletiseren.

Wij adviseren u bij de keuze van de meest geschikte gripper

Bij een cobot oplossing geschikt voor handling van producten is de gripper een belangrijk onderdeel. Er zijn vele varianten op de markt die allemaal hun eigen kwaliteiten en toepassing bieden. Rolan Robotics adviseert u bij de keuze van de meest geschikte gripper om uw specifieke producten op te pakken en te plaatsen. Dit kan een standaard gripper zijn of een maatwerk product helemaal afgestemd op uw wensen.

Een goede aan- en afvoer bepaalt het succes

De cobot kan alleen goed zijn werk doen als de te handelen producten op de juiste manier worden aan- en afgevoerd via bijvoorbeeld een buffersysteem of een lopende band. Immers de manier waarop een product wordt aangeboden aan de cobot en weer wordt afgevoerd, bepaalt het succes van het systeem en houdt de foutmarge minimaal.

Rolan Handling cobot oplossing

Met onze kant-en-klare handling cobot-oplossing automatiseert u uw handlingproces. Met deze pick & place oplossing bent u verzekerd van hoge flexibiliteit en constante kwaliteit. De cobot pakt producten op en plaatst ze op de gewenste plek. Zo worden repeterende en zware taken van medewerkers overgenomen. Indien gewenst kan het systeem verder worden uitgebreid met een camera, sensor of een andere toepassing.

Voordelen van onze Handling cobot oplossing:

  • Zorgt voor stijging in productiviteit en besparing in kosten
  • Garandeert constante kwaliteit en hoge flexibiliteit
  • Neemt repeterende en zware taken over van werknemers
  • Kant-en klare oplossing die makkelijk te programmeren is

Naast deze standaard cobot oplossing denken wij ook met u mee over een oplossing op maat!

Wij horen graag wat we voor u mogen betekenen

Bel +31 (0)229 248 484Offerte aanvragen