MAXX Print

Maak kennis met MAXX Print, een volledig gerobotiseerde workflowoplossing voor de Arizona 6100 XTS serie, de Arizona 6100 XTS High Flow Vacuum serie of de Arizona 2200 flatbedprinters. Deze printers kunnen ook in een geautomatiseerd proces worden gecombineerd met de Zünd-snijtafel en Canon ProCut-software.

Samen met Canon – onze strategische en exclusieve partner in Europa voor robotintegratie bij industriële printers – biedt Rolan Robotics gerobotiseerde printoplossingen.

Voordelen van robotisering:

  • Productie maximaliseren; maximaliseer het gebruik van uw productieapparaten door:
    – Onbemande productie: benut de uren dat u geen operator hebt, bijvoorbeeld in de avond en nacht
    Manarm produceren: MAXX Print produceert, terwijl de operator andere werkzaamheden uitvoert en op afstand een oogje in het zeil houdt.
  • Nieuwe klanten aantrekken; door 24/7 productie kunnen grotere volumes met kortere doorlooptijden worden gerealiseerd.
  • Winstgevendheid verhogen; bespaar kosten, verhoog de winstgevendheid en onderscheid u van uw concurrenten.
  • Medewerkerstevredenheid; verhoog medewerkerstevredenheid via optimaal gebruik van hun individuele competenties. Repeterende taken worden door de robot uitgevoerd waardoor de medewerker méér tijd heeft voor de creatieve kanten van het vak.

Hoe werkt de MAXX Print oplossing:
De integratie tussen robot en printer wordt verzorgd door Rolan Robotics. Niet-bedrukte media wordt van een pallet naast de Arizona-flatbedprinter gepakt en in een centreer positie geplaatst, waarna de media zowel horizontaal als verticaal uitgelijnd wordt. De robot trekt de media vervolgens terug en plaatst deze met nauwkeurige uitlijning op de lege flatbedtafel om te printen. Als het substraat aan beide zijden moet worden geprint, brengt de robot het materiaal terug naar de centreer positie – met een extra functionaliteit in deze centreer positie kan de robot de media ook ‘keren’ – en plaatst het vervolgens opnieuw op de flatbed om het tweede oppervlak te printen. Als de print cyclus gereed is, plaatst de robot het substraat op een gereedstaande pallet waarna de bovenstaande cyclus herhaald kan worden voor het maken van de volgende print.

Klaar om uw workflow te automatiseren?