Doelmatige palletiseeroplossing voor Zaanlandia Blik

31-03-20195000 tot 9000 blikken per uur zijn mogelijk!

Rolan Robotics heeft recent voor Zaanlandia Blik een palletiseeroplossing opgeleverd. Het familiebedrijf Zaanlandia Blik is al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in blikverpakkingen en wilde haar palletiseerproces optimaliseren.

Ons systeem bestaat uit de industriƫle handling robot OTC V50 en twee transportbanden waarop blikken vanuit de twee productielijnen worden aangevoerd. Met deze toepassing kunnen 5000 tot 9000 blikken per uur worden gepalletiseerd, afhankelijk van het type blikken.

De robot pakt een rij met blikken tegelijk op met een balk met zuignappen. Deze speciale manier van grijpen zorgt ervoor dat er geen afdrukken of beschadigingen op het blik komen en bovendien kan het proces op deze manier het beste worden gecontroleerd. Met dezelfde gripper pakt de robot daarna een tussenlegvel van karton van de stapel en legt deze tussen de lagen blikken. Op de bodem van elke pallet plaatst de robot een onderlegvel. Hierbij meet de robot tevens de hoogte van de pallet en ondervangt zo eventuele variaties met een gelijkmatig stapelpatroon en een beter palletiseerproces als gevolg!

Gerelateerde toepassingen

Gerelateerde nieuwsberichten

Daihen Corporation neemt 100% van de aandelen over van Rolan Robotics
19-04-2024
Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.
04-03-2024
Rolan Robotics laat gerobotiseerd schuren, slijpen en afbramen gladjes verlopen
20-12-2023
Benut de voordelen van geautomatiseerd (de-)palletiseren
06-04-2023