Doelmatige geautomatiseerde palletiseeroplossing

Maatwerk | Rolan Robotics heeft voor Zaanlandia Blik een oplossing voor automatisch palletiseren opgeleverd. Het familiebedrijf Zaanlandia Blik is al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in blikverpakkingen. Het maken van blik is tegenwoordig sterk geautomatiseerd middels volautomatische productielijnen en robots. Hoewel het werk verandert, ziet men in onze fabriek nog steeds dat we een ambacht uitoefenen.

Gebruikte toepassingen

Behoefte
Zaanlandia Blik wilde haar palletiseerproces optimaliseren en automatiseren en zijn zo in contact gekomen met Rolan Robotics.

Oplossing
Ons systeem bestaat uit de industriële handling robot OTC V50 en twee transportbanden waarop blikken vanuit de twee productielijnen worden aangevoerd. Met deze toepassing kunnen 5000 tot 9000 blikken per uur worden gepalletiseerd, afhankelijk van het type blikken.

De robot pakt een rij met blikken tegelijk op met een balk met zuignappen. Deze speciale manier van grijpen zorgt ervoor dat er geen afdrukken of beschadigingen op het blik komen. Bovendien kan het proces op deze manier het beste worden gecontroleerd. Met dezelfde gripper pakt de robot daarna een tussenlegvel van karton van de stapel en legt deze tussen de lagen blikken. Op de bodem van elke pallet plaatst de robot een onderlegvel. Hierbij meet de robot tevens de hoogte van de pallet en ondervangt zo eventuele variaties.

Resultaat
Het robotsysteem zorgt voor een gelijkmatig stapelpatroon en een beter palletiseerproces van wel 5000 tot 9000 blikken per uur! Vele ondernemers uit de verpakkingsindustrie, waaronder Zaanlandia Blik, kozen voor de professionele ervaring, flexibiliteit in het meedenken, het bieden van de meest geschikte oplossing en goede service van Rolan Robotics. Dit maakt deze robot integrator tot de ideale partner voor de verpakkings- en foodindustrie!

Ook op zoek naar een palletiseeroplossing?

Vergelijkbare succesverhalen

Handlingrobot aan buis-buigmachine
Handlingrobot aan buis-buigmachine

Maatwerk | De Lande Group uit Schijndel is een Noord-Brabants familiebedrijf in de meubelindustrie. Lande Group ontwerpt, produ...