Echte printautomatisering – 24-uurs productie

Grafisch | Elwe Special Promotions is gespecialiseerd in POS-signage en -displays. Zij creëren, produceren en leveren complete concepten voor de retail. Elwe behandelt het hele proces, van het ontwerp tot het daadwerkelijk vullen van de diplays. Met de printoplossing voor de grafische industrie van Rolan Robotics kunnen zij 24/7 produceren.

Gebruikte toepassingen

Behoefte
In deze 24-uurs economie met steeds kortere doorlooptijden wil Elwe de concurrentie voor blijven door echte printautomatisering te implementeren voor non-stop productie. Zij zijn al enkele jaren klant van Canon en gebruiken tegenwoordig de Arizona 6160XTS-printer met High Flow Vacuum-systeem. Om te voldoen aan de zeer strenge eisen die hun klanten aan de doorlooptijd stellen, hebben ze geïnvesteerd in een gerobotiseerde printoplossing om hun productiviteit te verhogen.

Oplossing
Rolan Robotics en Canon zijn een samenwerkingsverband aangegaan om een complete oplossing op maat te bieden voor de faciliteiten van Elwe. De R&D-technici van beide bedrijven hebben samengewerkt aan het ontwerpen en installeren van een geïntegreerde oplossing. Voorafgaand aan de installatie wordt de oplossing ontworpen en getoond in een virtuele 3D-omgeving. Zo blijven de kosten zo laag mogelijk en kan de oplossing volledig worden afgestemd op de verwachtingen van de klant.

Resultaat
Bij Elwe zijn ze zeer tevreden over de resultaten. De belangrijkste voordelen van het werken met de robot zijn de verbeteringen op het gebied van kwaliteit en productiviteit. In het bijzonder:

  • Het plaatsen van media is veel nauwkeuriger, wat ook de afwerking verbetert
  • Elwe kan nu veel sneller van opdracht wisselen, opdrachten gemakkelijker herhalen en zelfs verschillende opdrachten tegelijk uitvoeren
  • Het is niet nodig om te plannen of kwaliteitscontroles uit te voeren tussen opdrachten
  • De robot en de printer kunnen ’s avonds, in het weekend en op feestdagen zelfstandig werken, waardoor ononderbroken productie mogelijk is
  • Hierdoor kon Elwe in de eerste periode 2 FTE besparen en nu zelfs 4,5 FTE met 24/7-productie

“We willen overstappen op een continu productieproces, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het gebruik van een robot in combinatie met onze Arizona is een grote stap in die richting.”
Ewald Elfrink, Eigenaar van Elwe Special Promotions

“Dankzij deze oplossing van Rolan en Canon werken de robot en de printer echt samen. Er zijn geen mensen nodig voor de planning, veiligheids- of kwaliteitscontroles. Alles is in de handen van de printer en de robot.”
Jeroen Meijer, CEO van Rolan Robotics BV

Wat kunnen wij voor u betekenen

Vergelijkbare succesverhalen

Ontmoet Maxx de nieuwe medewerker van Pübli-Royal
Ontmoet Maxx de nieuwe medewerker van Pübli-Royal

Grafisch | Meer dan 23 jaar geleden startte zaakvoerder en creatieve duizendpoot Erwin Abeels zijn eigen beletteringsbedrijf Pübli-Royal

Robotisering van onze grafische productie
Robotisering van onze grafische productie

Grafisch | Ooit begonnen als traditionele drukkerij, is Van Vliet Printing uitgegroeid tot een innovatief bedrijf dat oplossings...