Flexibele ultrasone ‘Taart-snij-robotinstallatie’

Food | Banket Partners ziet kwalitatief banket als het ingrediënt voor een gedeeld geluksmoment. Zij willen samen met hun partners en de laatste technologie de kwaliteit van de patissier voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Met bake off, make off en een complete lijn gereed-producten levert Banket Partners een compleet assortiment banketproducten. Met behulp van de ultrasone snijrobot is het snijden van al het lekkers nog eenvoudiger geworden.

Gebruikte toepassingen

Behoefte
Banket Partners levert zowel gereed-producten als kwalitatieve halffabrikaten en ontwikkelt doorlopend nieuwe producten. Daarbij distribueren zij vanuit eigen beheer om flexibel en snel te kunnen leveren. Banket Partners wilde het snijproces automatiseren waarbij verschillende vormen gebak – rond, schnitt en plaatgebak – snel en met een flexibel systeem kunnen worden verwerkt tot schoon en strak gesneden producten.

Oplossing
Rolan Robotics heeft aan Banket Partners een speciaal naar hun wensen ontwikkelde taart-snij-robot systeem mogen leveren. Een Stäubli robot is uitgerust met een ultrasoon snijmes. Hierbij wordt een akoestisch signaal met een frequentie van 40.000 Hz op het lemmet aangebracht. De hoge trilling met een kleine amplitude maakt het mogelijk alle soorten gebak van verschillende samenstelling soepel te snijden. Zowel ronde taarten als lang gebak kunnen met hetzelfde mes door de handlingrobot in diverse vormen uniform worden gesneden, zonder dat verontreiniging van het mes ontstaat. Het gebruik van snijsjablonen behoort met dit proces tot het verleden.

Resultaat
Het grote voordeel van het systeem is de hoge mate van flexibiliteit. De installatie is op wielen geplaatst en kan eenvoudig op verschillende locaties worden ingezet. Een gebruiksvriendelijke bedieningsinterface maakt programmakeuze zeer eenvoudig. Het aan- en afvoersysteem is geïntegreerd in de mobiele cel, waarbij volautomatisch alle producten kunnen worden verwerkt. Inmiddels staan er twee taart-snij-robotinstallaties om te voldoen aan de groeiende vraag.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vergelijkbare succesverhalen

Multi-inzetbare grijper is een flexibele alleskunner
Multi-inzetbare grijper is een flexibele alleskunner

Food | Corda Banket is een productiebedrijf in gevulde koeken en een van de vijf grootste spelers in Nederland in deze branche. Jaa...

Johma heeft de smaak te pakken met compleet geautomatiseerd magazijn
Johma heeft de smaak te pakken met compleet geautomatiseerd magazijn

Food | Iedereen heeft wel eens een product van Johma op tafel gehad. De producten van de voedingsmiddelenfabrikant uit Losser ...