Handlingrobot aan buis-buigmachine

HandlingautomatiseringDe Lande Group uit Schijndel is een Noord-Brabants familiebedrijf in de meubelindustrie. Lande Group ontwerpt, produceert en verkoopt meubelen voor vier sterke merken: Artifort, Lande, Pörtner en Zwaardvis.

Behoefte:
Deze producent van meubels heeft een oude ABB robot aan de buigmachine. Zij willen graag deze vernieuwen en zelf programma’s maken.

Oplossing:
Rolan Robotics heeft geadviseerd om, na jarenlange trouwe dienst, de oude ABB robot te vervangen door een Fanuc handlingrobot met een hanteergewicht van 20 kg. De robot neemt gebogen delen uit de buigmachine en plaatst deze op een lopende band.

Resultaat:
De oude robot van de plaats lichten en de nieuwe robot installeren ging verrassend goed. Ook een andere programmeertaal leren viel alles mee. Binnen enkele dagen was de klus geklaard. Een tevreden klant en weer een mooi handlingrobot in de metaalsector bevestigt de rol van Rolan Robotics als allround robotleverancier in de metaalsector. Met OTC-, Fanuc-, Kobelco- en Stäubli robots, zowel nieuw als gebruikt, is er voor iedere repeterende handeling wel een passende robotoplossing te vinden.

”Bram (projectbegeleider van Rolan Robotics) heeft ons keurig en vakkundig op gang geholpen. We zijn er tot op heden zeer tevreden over. We kunnen snel en goed nu zelf programma’s maken. Bij deze nogmaals dank voor de goede service.”
Twan Verhoeven, hoofd TD en projectcoördinator

Gebruikte toepassingen
Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bel +31 (0)229 248 484Maak een afspraak

Vergelijkbare oplossingen Bekijk alle

Robotisering van onze grafische productie
Robotisering van onze grafische productie

HandlingautomatiseringOoit begonnen als traditionele drukkerij, is Van Vliet Printing uitgegroeid tot een innovatief bedrijf dat oplossingsgericht meedenkt. Om welke vorm van printing het ook gaat: alle uitingen worden ...

De smaak te pakken met compleet geautomatiseerd magazijn
De smaak te pakken met compleet geautomatiseerd magazijn

HandlingautomatiseringIedereen heeft wel eens een Johma product op tafel gehad. De producten van de voedingsmiddelenfabrikant uit Losser - bekend geworden met zijn salades - liggen inmiddels bij alle bekende supermarkte...

Eetbare labels van Primus ingepakt
Eetbare labels van Primus ingepakt

HandlingautomatiseringSinds 1916 is Primus Wafer Paper marktleider in eetbare labels voor branding doeleinden. De eetbare label producten worden zowel aan bedrijven als aan consumenten geleverd in meer dan veertig landen.