Handlingrobot aan buis-buigmachine

HandlingautomatiseringDe Lande Group uit Schijndel is een Noord-Brabants familiebedrijf in de meubelindustrie. Lande Group ontwerpt, produceert en verkoopt meubelen voor vier sterke merken: Artifort, Lande, Pörtner en Zwaardvis.

Behoefte:
Deze producent van meubels heeft een oude ABB robot aan de buigmachine. Zij willen graag deze vernieuwen en zelf programma’s maken.

Oplossing:
Rolan Robotics heeft geadviseerd om, na jarenlange trouwe dienst, de oude ABB robot te vervangen door een Fanuc handlingrobot met een hanteergewicht van 20 kg. De robot neemt gebogen delen uit de buigmachine en plaatst deze op een lopende band.

Resultaat:
De oude robot van de plaats lichten en de nieuwe robot installeren ging verrassend goed. Ook een andere programmeertaal leren viel alles mee. Binnen enkele dagen was de klus geklaard. Een tevreden klant en weer een mooi handlingrobot in de metaalsector bevestigt de rol van Rolan Robotics als allround robotleverancier in de metaalsector. Met OTC-, Fanuc-, Kobelco- en Stäubli robots, zowel nieuw als gebruikt, is er voor iedere repeterende handeling wel een passende robotoplossing te vinden.

”Bram (projectbegeleider van Rolan Robotics) heeft ons keurig en vakkundig op gang geholpen. We zijn er tot op heden zeer tevreden over. We kunnen snel en goed nu zelf programma’s maken. Bij deze nogmaals dank voor de goede service.”
Twan Verhoeven, hoofd TD en projectcoördinator

Gebruikte toepassingen
Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bel +31 (0)229 248 484Maak een afspraak

Vergelijkbare oplossingen Bekijk alle

Multi-inzetbare grijper is een flexibele alleskunner
Multi-inzetbare grijper is een flexibele alleskunner

HandlingautomatiseringCorda Banket is een productiebedrijf in gevulde koeken en een van de vijf grootste spelers in Nederland in deze branche. Jaarlijks worden zo’n 100 miljoen koeken per...

Flexibele ultrasone 'Taart-snij-robotinstallatie'
Flexibele ultrasone 'Taart-snij-robotinstallatie'

HandlingautomatiseringBanket Partners ziet kwalitatief banket als het ingrediënt voor een gedeeld geluksmoment. Zij willen samen met hun partners en de laatste technologie de kwaliteit van de patissier voor zoveel mogel...

Echte printautomatisering - 24-uurs productie
Echte printautomatisering - 24-uurs productie

HandlingautomatiseringElwe Special Promotions is gespecialiseerd in POS-signage en -displays. Zij creëren, produceren en leveren complete concepten voor de retail. Elwe behandelt het hele proces, van het ontwerp tot het...