Handlingrobot aan buis-buigmachine

Maatwerk | De Lande Group uit Schijndel is een Noord-Brabants familiebedrijf in de meubelindustrie. Lande Group ontwerpt, produceert en verkoopt meubelen voor vier sterke merken: Artifort, Lande, Pörtner en Zwaardvis.

Behoefte:
De vervanging van een oude ABB robot aan de buigmachine. Zij willen graag deze vernieuwen en zelf programma’s maken.

Oplossing:
Rolan Robotics heeft geadviseerd om, na jarenlange trouwe dienst, de oude ABB robot te vervangen door een Fanuc handlingrobot met een hanteergewicht van 20 kg. De robot neemt gebogen delen uit de buigmachine en plaatst deze op een lopende band.

Resultaat:
De oude robot van de plaats lichten en de nieuwe robot installeren ging verrassend goed. Ook een andere programmeertaal leren viel alles mee. Binnen enkele dagen was de klus geklaard. Een tevreden klant en weer een mooi handlingrobot in de metaalsector bevestigt de rol van Rolan Robotics als allround robotleverancier in de metaalsector. Met OTC-, Fanuc-, Kobelco- en Stäubli robots, zowel nieuw als gebruikt, is er voor iedere repeterende handeling wel een passende robotoplossing te vinden.

“Bram (projectbegeleider van Rolan Robotics) heeft ons keurig en vakkundig op gang geholpen. We zijn er tot op heden zeer tevreden over. We kunnen snel en goed nu zelf programma’s maken. Bij deze nogmaals dank voor de goede service.”
Twan Verhoeven, hoofd TD en projectcoördinator

Gebruikte toepassingen
Wat kunnen wij voor u betekenen?