Het robotlassen van sprinklerbuizen

MetaalAqua+ is Nederlands marktleider in het ontwerpen, installeren en onderhouden van sprinklersystemen en andere brandbeveiligingsinstallaties. Zij bieden kennis, systemen én nazorg als totaaloplossing om een maximaal brandveilige omgeving te kunnen realiseren.

Behoefte
Als producent van sprinklerbuizen moet Aqua+ snel kunnen leveren. Projecten zijn maatwerk en ook de sprinklerinstallatie zijn projectgebonden. Korte levertijd is voor hen cruciaal. De bestaande oplossing met lasrobots was inmiddels 25 jaar oud. Het concept dat toen bedacht is, staat nog steeds fier overeind. Het plasmasnijden van de gaten in de buis, het oppakken van de sokken en het automatisch aflassen worden met twee robots met meerdere taken uitgevoerd. De lasrobots maken deel uit van het primaire proces van het bedrijf. Hoewel de 25 jaar oude robots nog goed functioneerden, was vervanging toch noodzakelijk. Dit om continuïteit in het productieproces te garanderen, aangezien bepaalde onderdelen schaars worden.

Oplossing
In samenspraak met Aqua+ is besloten zowel de robots als de besturing te vervangen. De 6 kg robots zijn vervangen door robots met een hanteergewicht van 20 kg. De logistieke aan- en afvoer is intact gelaten. De besturing is ook gewijzigd waardoor snel kan worden geprogrammeerd en orders ingegeven kunnen worden vanaf werkvoorbereiding.

Resultaat
Met de vernieuwde installatie van Rolan Robotics kan Aqua+ weer 25 jaar vooruit!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bel +31 (0)229 248 484Maak een afspraak

Vergelijkbare succesverhalen

Multi-inzetbare lasrobotinstallatie met korte omstel- en programmeertijden
Multi-inzetbare lasrobotinstallatie met korte omstel- en programmeertijden

MetaalSchouten & Visschers is een hoogwaardige partner voor metalen componenten en functionele units. Een brede basis met technologieën als stampen, dieptrekken, lasersnijden, plaatwerken, buizen bui...

Meer precisie en nauwkeurigheid met robotlassen
Meer precisie en nauwkeurigheid met robotlassen

MetaalAls allround metaalbedrijf biedt Quintall al méér dan 60 jaar innovatieve oplossingen op het gebied van metaal. Zij voorzien bedrijven in de horti en utility sector van metaalproducten van hoge kwa...