Het robotlassen van sprinklerbuizen

Metaal | Aqua+ is Nederlands marktleider in het ontwerpen, installeren en onderhouden van sprinklersystemen en andere brandbeveiligingsinstallaties. Zij bieden kennis, systemen én nazorg als totaaloplossing om een maximaal brandveilige omgeving te kunnen realiseren. Met de nieuwe lasrobots kan het bedrijf nog meer produceren.

Behoefte
Als producent van sprinklerbuizen moet Aqua+ snel kunnen leveren. Projecten zijn maatwerk en ook de sprinklerinstallatie zijn projectgebonden. Korte levertijd is voor hen cruciaal. De bestaande oplossing met lasrobots was inmiddels 25 jaar oud. Het concept dat toen bedacht is, staat nog steeds fier overeind. Het plasmasnijden van de gaten in de buis, het oppakken van de sokken en het automatisch aflassen worden met twee robots met meerdere taken uitgevoerd. De lasrobots maken deel uit van het primaire proces van het bedrijf. Hoewel de 25 jaar oude robots nog goed functioneerden, was vervanging toch noodzakelijk. Dit om continuïteit in het productieproces te garanderen, aangezien bepaalde onderdelen schaars worden.

Oplossing
In samenspraak met Aqua+ is besloten zowel de robots als de besturing te vervangen. De 6 kg robots zijn vervangen door robots met een hanteergewicht van 20 kg. De logistieke aan- en afvoer is intact gelaten. De besturing is ook gewijzigd waardoor snel kan worden geprogrammeerd en orders ingegeven kunnen worden vanaf werkvoorbereiding.

Resultaat
Met de vernieuwde installatie van Rolan Robotics kan Aqua+ weer 25 jaar vooruit!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vergelijkbare succesverhalen

Flexibeler werken met de duo robot lasautomaat
Flexibeler werken met de duo robot lasautomaat

Metaal | Leenders Roosters is specialist in innovatieve roostervloeren en zij hebben meer dan 30 jaar internationale ervaring...

OTC lasrobot met automatisch MIG- én TIG toortswisselsysteem
OTC lasrobot met automatisch MIG- én TIG toortswisselsysteem

Metaal | Denken in oplossingen. Dat is de kracht van aalbers|wico. Die oplossingen zijn inmiddels heel gevarieerd. Aalbers|wico i...