Meer precisie en nauwkeurigheid met robotlassen

MetaalAls allround metaalbedrijf biedt Quintall al méér dan 60 jaar innovatieve oplossingen op het gebied van metaal. Zij voorzien bedrijven in de horti en utility sector van metaalproducten van hoge kwaliteit, tegen een reële prijs en met snelle levertijden. Met name op het gebied van robotlassen is Quintall uniek in Nederland.

 

Gebruikte toepassingen

Behoefte
Robotlassen is een lastechniek die veel wordt toegepast om seriewerk te lassen. Dit resulteert in een betere efficiency en een lagere kostprijs, waardoor lasrobots ook bij geringe seriegroottes goed toepasbaar zijn. Daardoor bestond bij Quintall de behoefte aan lasautomatisering van het arbeidsintensieve en moeilijke aluminium lasproces van hun producten die voornamelijk opgebouwd zijn uit plaatwerk en extrusie materiaal.

Oplossing
De gekozen oplossing bestaat uit een OTC robot met een speciale uitvoering voor aluminium lassen. De servotoorts kan gedoseerd en voorzichtig de lasdraad aanvoeren dankzij de robotgestuurde draadaanvoer volgens een speciaal ontwikkeld push-pull principe.

Resultaat
Het werken met de lasrobotoplossing van Rolan Robotics zorgt voor meer precisie en nauwkeurigheid in vergelijking met regulier lassen. Dankzij de vele verschillende soorten configuraties voor het robotlassen, zijn de meest uiteenlopende en hoogwaardige laswerkzaamheden voor hen geen probleem. Ook komt door het automatisch lassen van serieproductie ruimte vrij voor de lasser om de specials te lassen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bel +31 (0)229 248 484Maak een afspraak

Vergelijkbare succesverhalen

Lasrobot zorgt voor hogere productiviteit bij BeNed
Lasrobot zorgt voor hogere productiviteit bij BeNed

MetaalBeNed is een allround toeleverancier in metalen onderdelen en producten in RVS (inox), aluminium en staal. Zij hebben eigen produ...

Robotbelading op de CNC draaibank van Broods Fijnmetaal
Robotbelading op de CNC draaibank van Broods Fijnmetaal

MetaalBroods Fijnmetaal is gevestigd in het zuiden van het land. Directeur-eigenaar Frank Broods werkt dagelijks mee. Een hands-on mentaliteit kenmerkt dan ...