Multi-inzetbare grijper is een flexibele alleskunner

Food | Corda Banket is een productiebedrijf in gevulde koeken en een van de vijf grootste spelers in Nederland in deze branche. Jaarlijks worden zo’n 100 miljoen koeken per jaar gebakken die over de hele wereld verkocht worden. De grootste markt voor hun is de binnenlandse markt. Koeken van Corda Banket worden met name verkocht in de supermarkten onder private labels. Met behulp van de multi-inzetbare grijper kan het bedrijf nog meer produceren.

Gebruikte toepassingen

Behoefte
Het sorteren, oppakken en verpakken van de vele koeken is zwaar en repeterend werk. Corda Banket heeft daarom Rolan Robotics gevraagd mee te denken en een automatiseringsoplossing te ontwikkelen om de processen te optimaliseren.

Oplossing
Voor Corda Banket heeft Rolan Robotics de FlexCel ontwikkeld. Deze mobiele handlingrobotinstallatie kan – dankzij het snelwisselsysteem voor grijpers – eenvoudig switchen tussen diverse producten en productielijnen. Zo is het oppakken van koeken en deze op de transportband plaatsen nu kinderspel geworden. Daarnaast beschikt de FlexCel over een unieke multi-inzetbare grijper die in eigen beheer is ontwikkeld en uitermate geschikt is voor het inpakken van vele soorten kleinbrood. Dit maakt de Flexcel tot een flexibele alleskunner.

Resultaat
Vele industriële bakkerijen, waaronder Corda Banket kozen voor de professionele ervaring, flexibiliteit in het meedenken, het bieden van de meest geschikte oplossing en goede service van Rolan Robotics. Dit maakt deze robot integrator tot de ideale partner voor bakkerijen! Ook op zoek naar een oplossing in de voedselindustrie? Neem snel contact met ons op!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vergelijkbare succesverhalen

Flexibele ultrasone 'Taart-snij-robotinstallatie'
Flexibele ultrasone 'Taart-snij-robotinstallatie'

Food | Banket Partners ziet kwalitatief banket als het ingrediënt voor een gedeeld geluksmoment. Zij willen samen met hun...

Johma heeft de smaak te pakken met compleet geautomatiseerd magazijn
Johma heeft de smaak te pakken met compleet geautomatiseerd magazijn

Food | Iedereen heeft wel eens een product van Johma op tafel gehad. De producten van de voedingsmiddelenfabrikant uit Losser ...