Multi-inzetbare installatie voor lasautomatisering met korte omstel- en programmeertijden

MetaalSchouten & Visschers is een hoogwaardige partner voor metalen componenten en functionele units. Een brede basis met technologieën als stampen, dieptrekken, lasersnijden, plaatwerken, buizen buigen en verspanen. Robotlassen stelt hen in staat om complexe samengestelde producten volledig in eigen huis te produceren. In de eigen gereedschapmakerij worden volggereedschappen, lasmallen en freesmallen ontwikkeld en geproduceerd. Van prototype tot serieproductie. De multi-inzetbare installatie voor lasautomatisering komt dan ook goed van pas.

Gebruikte toepassingen

Behoefte
Als algemene toeleverancier van metaalonderdelen en complete subassemblies ontstond bij Schouten & Visschers de behoefte om serieproductie automatisch te kunnen lassen en ook offline te programmeren, zodat de lascapaciteit op de robots beschikbaar kon blijven voor productie. Als toeleverancier hebben zij veel klanten en veel wisselende producten. Korte omsteltijden zijn daarom essentieel.

Oplossing
Rolan Robotics heeft een oplossing met lasrobots op langsverplaatsing met externe asmanipulatoren ontwikkeld en geïnstalleerd. Dit systeem voor lasautomatisering biedt de mogelijkheid voor een goed bereik en heeft als voordeel dat ook logistiek een prettige routing ontstaat rondom de robot. Monodelen kunnen eenvoudig worden aangevoerd, en er is voldoende ruimte voor gereed product en de afvoer ervan. Daarbij biedt het offline programma van Delfoi de mogelijkheid snel robotprogramma’s in te leren.

Resultaat
Het resultaat is een multi-inzetbare installatie met korte omsteltijden en korte programmeertijden waardoor Schouten & Visschers snel en adequaat kan voorzien in de behoefte van hun klanten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bel +31 (0)229 248 484Maak een afspraak

Vergelijkbare succesverhalen

Lasrobot zorgt voor hogere productiviteit bij BeNed
Lasrobot zorgt voor hogere productiviteit bij BeNed

MetaalBeNed is een allround toeleverancier in metalen onderdelen en producten in RVS (inox), aluminium en staal. Zij hebben eigen produ...

Robotbelading op de CNC draaibank van Broods Fijnmetaal
Robotbelading op de CNC draaibank van Broods Fijnmetaal

MetaalBroods Fijnmetaal is gevestigd in het zuiden van het land. Directeur-eigenaar Frank Broods werkt dagelijks mee. Een hands-on mentaliteit kenmerkt dan ...