Robotisering van onze grafische productie

Grafisch | Ooit begonnen als traditionele drukkerij, is Van Vliet Printing uitgegroeid tot een innovatief bedrijf dat oplossingsgericht meedenkt. Om welke vorm van printing het ook gaat: alle uitingen worden vakkundig op papier gezet. Rolan Robotics helpt de grafische industrie graag met printautomatisering.

Gebruikte toepassingen

Behoefte
Door steeds hogere productie ontstond bij Van Vliet Printing de behoefte aan een automatiseringsoplossing. Klanten vroegen naar verschillende materialen en wilden snel een oplossing aangeboden krijgen, hiervoor was automatisering essentieel.

Oplossing
Hiervoor is een samenwerking gestart met Rolan Robotics en Canon. Er is een uniek flexibel handling robotssysteem ontwikkeld dat alle soorten materiaal kan ‘handelen’, zoals: papier, karton, hout en staalproducten. Het systeem bestaat uit een Fanuc robot, de 6100-serie Arizona-printer van Canon en een snijtafel van Zünd. Belangrijkste onderdeel van deze oplossing is de communicatie tussen de verschillende systemen. Door de juiste gebruiksvriendelijke interface en integratie met de Canon printer te ontwikkelen, is deze oplossing een succes geworden. De robot werkt zelfstandig, waardoor er zowel overdag als ’s nachts geproduceerd kan worden. Voor de nabije toekomst ziet Van Vliet nog verdere mogelijkheden voor robotisering.

Resultaat
Van Vliet Printing is erg te spreken over de nauwkeurigheid en kwaliteit van de robot. Doordat de robot manuele handelingen uitvoert, zoals lijmen en onderdelen oppakken en wegleggen, wordt hierdoor bespaard op personeelskosten en wordt de productiesnelheid verhoogd.

“Ik ben dankbaar voor de goede samenwerking met Rolan Robotics en Canon. Het zijn betrouwbare partners en zij hebben mij zowel technisch als mentaal geholpen om van dit project een succes te maken!”
Daniël van Vliet van Van Vliet Printing

Wat kunnen wij voor u betekenen?