Ruimer denken dankzij een robotsysteem van formaat

LasautomatiseringStracon Metaalwerken uit Oss produceert onder meer watertanks, frames voor heftrucks, containerwagens en complete mini-shovels, maar ook grote paneelbruggen en pontons. De productie staat in het teken van efficiëntie en continuïteit.

Behoefte
Stracon heeft een grote automatiseringsdrang. Want automatisering biedt ten slotte continuïteit, stabiliteit en productiviteit. Zij besloten te investeren in een robot om brugpanelen te bouwen.

Oplossing
Rolan Robotics is benaderd omdat zij een volledig geïntegreerd systeem konden opleveren. De uiteindelijke oplossing kan veel meer aan dan alleen brugpanelen. Het systeem heeft twee OTC-robots hangend aan een eigen grote galg op een gezamenlijke langsverplaatsing en met een werkbereik van dertig bij vijf meter geschikt voor het automatisch lassen van onderdelen van 22 meter lang en 33 ton. Het systeem kan eenvoudig omgebouwd worden naar twee tot vier kleinere cellen voor het lassen of 3D-plasmasnijden van kleinere onderdelen. Daarnaast is de machine voorzien van een naadzoek- en naadvolgsysteem en is het mogelijk om offline te programmeren.

Resultaat
Er is een prachtig flexibel, veelzijdig en zeer nauwkeurig systeem ontwikkeld, waarmee Stracon grote stappen kan zetten op het gebied van kwaliteit en productiviteit. Dankzij het opleidingstraject van Rolan Robotics heeft het personeel van Stracon zich de nieuwe werk- en denkwijze van dit systeem snel eigen gemaakt.

“Het systeem is van grote waarde, omdat het een cruciale schakel is in onze bedrijfsvisie waarin duurzaam partnerschap centraal staat!”
Roland van Oers van Stracon Metaalwerken

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bel +31 (0)229 248 484Stuur ons een e-mail

Vergelijkbare succesverhalen

Robotisering van onze grafische productie
Robotisering van onze grafische productie

HandlingautomatiseringOoit begonnen als traditionele drukkerij, is Van Vliet Printing uitgegroeid tot een innovatief bedrijf dat oplossingsgericht meedenkt. Om welke vorm van printing het ook gaat: alle uitingingen word...

De smaak te pakken met compleet geautomatiseerd magazijn
De smaak te pakken met compleet geautomatiseerd magazijn

Handlingautomatisering[embed]https://youtu.be/6gSwq-rRHYw[/embed]Iedereen heeft wel eens een Johma product op tafel gehad. De producten van de voedingsmiddelenfabrikant uit Losser - bekend geworden met zijn salades ...