Ruimer denken dankzij een lasrobotsysteem van formaat

Metaal | Stracon Metaalwerken uit Oss is gespecialiseerd in de productie van grote constructies, waaronder paneelbruggen en pontons.  Aangezien deze producten gekenmerkt worden door grote laslengten is door Stracon de keuze gemaakt deze producten te robotiseren. Door het robotlassen is de productie een stuk eenvoudiger en sneller gemaakt.

Behoefte
Stracon heeft een grote automatiseringsdrang. Want automatisering biedt ten slotte continuïteit, stabiliteit en productiviteit. Zij besloten te investeren in een lasrobot om brugpanelen te bouwen.

Oplossing
Rolan Robotics is benaderd omdat zij een volledig geïntegreerd systeem konden opleveren. De uiteindelijke oplossing kan veel meer aan dan alleen brugpanelen. Het systeem heeft twee OTC-robots hangend aan een eigen grote galg op een gezamenlijke langsverplaatsing en met een werkbereik van dertig bij vijf meter geschikt voor het automatisch lassen van onderdelen van 22 meter lang en 33 ton. Het systeem kan eenvoudig omgebouwd worden naar twee tot vier kleinere cellen voor het robotlassen of 3D-plasmasnijden van kleinere onderdelen. Daarnaast is de machine voorzien van een naadzoek- en naadvolgsysteem en is het mogelijk om offline te programmeren.

Resultaat
Er is een prachtig flexibel, veelzijdig en zeer nauwkeurig lassysteem ontwikkeld, waarmee Stracon grote stappen kan zetten op het gebied van kwaliteit en productiviteit. Dankzij het opleidingstraject van Rolan Robotics heeft het personeel van Stracon zich de nieuwe werk- en denkwijze van dit systeem snel eigen gemaakt.

“Het systeem is van grote waarde, omdat het een cruciale schakel is in onze bedrijfsvisie waarin duurzaam partnerschap centraal staat!”
Roland van Oers van Stracon Metaalwerken

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vergelijkbare oplossingen Bekijk alle

Rolan Robotics levert vlijmscherpe laser toepassing bij Fibremax
Rolan Robotics levert vlijmscherpe laser toepassing bij Fibremax

MetaalRolan Robotics, actief in oa. de metaalindustrie met las- en snijtoepassin...

Het robotlassen van sprinklerbuizen
Het robotlassen van sprinklerbuizen

Metaal | Aqua+ is Nederlands marktleider in het ontwerpen, installeren en onderhouden van sprinklersystemen en andere brandbeveil...

Lasautomatisering in fietsfabriek Van Raam
Lasautomatisering in fietsfabriek Van Raam

Metaal | Nederland heeft een naam hoog te houden als fietsland. Een waardevolle bijdrage daaraan levert Van Raam. De fie...