Ruimer denken dankzij een robotsysteem van formaat

LasautomatiseringStracon Metaalwerken uit Oss produceert onder meer watertanks, frames voor heftrucks, containerwagens en complete mini-shovels, maar ook grote paneelbruggen en pontons. De productie staat in het teken van efficiëntie en continuïteit.

Gebruikte toepassingen

Behoefte
Stracon heeft een grote automatiseringsdrang. Want automatisering biedt ten slotte continuïteit, stabiliteit en productiviteit. Zij besloten te investeren in een robot om brugpanelen te bouwen.

Oplossing
Rolan Robotics is benaderd omdat zij een volledig geïntegreerd systeem konden opleveren. De uiteindelijke oplossing kan veel meer aan dan alleen brugpanelen. Het systeem heeft twee OTC-robots hangend aan een eigen grote galg op een gezamenlijke langsverplaatsing en met een werkbereik van dertig bij vijf meter geschikt voor het automatisch lassen van onderdelen van 22 meter lang en 33 ton. Het systeem kan eenvoudig omgebouwd worden naar twee tot vier kleinere cellen voor het lassen of 3D-plasmasnijden van kleinere onderdelen. Daarnaast is de machine voorzien van een naadzoek- en naadvolgsysteem en is het mogelijk om offline te programmeren.

Resultaat
Er is een prachtig flexibel, veelzijdig en zeer nauwkeurig systeem ontwikkeld, waarmee Stracon grote stappen kan zetten op het gebied van kwaliteit en productiviteit. Dankzij het opleidingstraject van Rolan Robotics heeft het personeel van Stracon zich de nieuwe werk- en denkwijze van dit systeem snel eigen gemaakt.

“Het systeem is van grote waarde, omdat het een cruciale schakel is in onze bedrijfsvisie waarin duurzaam partnerschap centraal staat!”
Roland van Oers van Stracon Metaalwerken

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bel +31 (0)229 248 484Maak een afspraak

Vergelijkbare oplossingen Bekijk alle

Multi inzetbare installatie met korte omsteltijden en programmeertijden
Multi inzetbare installatie met korte omsteltijden en programmeertijden

LasautomatiseringSchouten & Visschers is een hoogwaardige partner voor metalen componenten en functionele units. Een brede basis met technologieën als stampen, dieptrekken, lasersnijden, plaatwerken, buizen bui...

Meer precisie en nauwkeurigheid met robotlassen
Meer precisie en nauwkeurigheid met robotlassen

LasautomatiseringAls allround metaalbedrijf biedt Quintall al méér dan 60 jaar innovatieve oplossingen op het gebied van metaal. Zij voorzien bedrijven in de horti en utility sector van metaalproducten van hoge kwa...

Lassen van sprinklerbuizen
Lassen van sprinklerbuizen

LasautomatiseringAqua+ is Nederlands marktleider in het ontwerpen, installeren en onderhouden van sprinklersystemen en andere brandbeveiligingsinstallaties. Zij bieden kennis, systemen én nazorg als totaaloplossing...