Zakjes zaad formeren en verpakken bij Bejo

HandlingautomatiseringBejo is toonaangevend in veredeling, productie en verkoop van groentezaden met vestigingen in meer dan dertig landen. Een internationaal familiebedrijf met 1.700 toegewijde medewerkers die werken aan groenterassen van nu en de toekomst.

Behoefte
Bejo was op zoek naar de meest efficiënte wijze om zakjes zaad te formeren, ze te verpakken in omdozen en de dozen te palletiseren.

Oplossing
Rolan Robotics heeft goed meegedacht en dit heeft geresulteerd in een klantspecifieke oplossing waarbij in de lijn de zakjes in wisselende patronen worden geformeerd en door een 6-assige Stäubli robot via de onderzijde van de doos worden ingelegd. De zakjes worden ook omgekeerd gestapeld, zodat de zakjes met de juiste kant boven in de doos terechtkomen. vervolgens worden de volle dozen via een band doorgezet naar een palletiseerrobot installatie waar de dozen keurig op een pallet worden gestapeld. Dit gebeurt in een cyclustijd van 12 dozen/minuut.

Resultaat
De inzet van robots in deze productielijn levert op meerdere vlakken winst op. Het verpakken van de kleine doosjes is eentonig werk, dat nu niet meer door een persoon gedaan hoeft te worden en doordat het gehele proces geautomatiseerd is met productherkenning is de kans op fouten nihil. Deze ‘end-of-line’ oplossing heeft zijn toegevoegde waarde voor Bejo al ruimschoots bewezen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bel +31 (0)229 248 484Maak een afspraak

Vergelijkbare oplossingen Bekijk alle

Robotisering van onze grafische productie
Robotisering van onze grafische productie

HandlingautomatiseringOoit begonnen als traditionele drukkerij, is Van Vliet Printing uitgegroeid tot een innovatief bedrijf dat oplossingsgericht meedenkt. Om welke vorm van printing het ook gaat: alle uitingen worden ...

De smaak te pakken met compleet geautomatiseerd magazijn
De smaak te pakken met compleet geautomatiseerd magazijn

HandlingautomatiseringIedereen heeft wel eens een Johma product op tafel gehad. De producten van de voedingsmiddelenfabrikant uit Losser - bekend geworden met zijn salades - liggen inmiddels bij alle bekende supermarkte...

Eetbare labels van Primus ingepakt
Eetbare labels van Primus ingepakt

HandlingautomatiseringSinds 1916 is Primus Wafer Paper marktleider in eetbare labels voor branding doeleinden. De eetbare label producten worden zowel aan bedrijven als aan consumenten geleverd in meer dan veertig landen.