Zakjes zaad formeren en verpakken bij Bejo

Agri | Bejo is toonaangevend in veredeling, productie en verkoop van groentezaden met vestigingen in meer dan dertig landen. Een internationaal familiebedrijf met 1.700 toegewijde medewerkers die werken aan groenterassen van nu en de toekomst. Door het inzetten van onder andere een palletiseerrobot kan het bedrijf nog efficiënter werken.

Gebruikte toepassingen

Behoefte
Bejo was op zoek naar de meest efficiënte wijze om zakjes zaad te formeren, ze te verpakken in omdozen en de dozen te palletiseren.

Oplossing
Rolan Robotics heeft goed meegedacht en dit heeft geresulteerd in een klantspecifieke oplossing waarbij in de lijn de zakjes in wisselende patronen worden geformeerd en door een 6-assige Stäubli robot via de onderzijde van de doos worden ingelegd. De zakjes worden ook omgekeerd gestapeld, zodat de zakjes met de juiste kant boven in de doos terechtkomen. vervolgens worden de volle dozen via een band doorgezet naar een palletiseerrobot installatie waar de dozen keurig op een pallet worden gestapeld. Dit gebeurt in een cyclustijd van 12 dozen/minuut.

Resultaat
De inzet van robots in deze productielijn levert op meerdere vlakken winst op. Het verpakken van de kleine doosjes is eentonig werk, dat nu niet meer door een persoon gedaan hoeft te worden en doordat het gehele proces geautomatiseerd is met productherkenning is de kans op fouten nihil. Deze ‘end-of-line’ oplossing heeft zijn toegevoegde waarde voor Bejo al ruimschoots bewezen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?