2021 wordt het jaar van de robot

16-12-2020Aan het einde van een jaar maken ook wij bij Rolan Robotics altijd even de balans op. 2020 gaat vanwege de coronapandemie sowieso de boeken in als een zeer uitzonderlijk jaar. COVID-19 heeft wereldwijd veel teweeggebracht en ook voor onze klanten en potentiële waren de gevolgen van het virus voelbaar. Wij hebben bij steeds meer ondernemers de bewustwording gezien dat het nu echt de hoogste tijd is om te investeren in automatisering en robotisering. Onze conclusie: 2021 wordt het jaar van de robot!

Ingrijpende veranderingen

Bij de eerste lockdown in maart 2020 zat de schrik er goed in bij veel ondernemers. Zij zagen door de pandemie grote veranderingen die elkaar in rap tempo opvolgden. Terugloop in het aantal orders, problemen met leveringen van buitenlandse toeleveranciers, stagnatie met de uitlevering van afgewerkte producten, fluctuatie in het aantal beschikbare productiemedewerkers en het doorvoeren van allerlei maatregelen om aan de COVID-19 veiligheidsvoorschriften te voldoen. Kortom, de wereld was op slag veranderd en ondernemers konden simpelweg niet anders dan meebewegen. Slimmer en kostenefficiënter produceren werd ook bij bedrijven die tot die tijd nog niet echt overtuigd waren van nut en noodzaak van automatisering van arbeidsintensieve en repeterende productieprocessen, plotseling een hot item.

Nieuwe perspectieven

Pas als je de dingen anders ziet kun je ze ook anders gaan doen. Dat was precies wat wij de tweede helft van 2020 hebben zien gebeuren. Bij Rolan Robotics kwam regelmatig de vraag om mee te denken over slimmer produceren en het minder kwetsbaar maken van de productieprocessen. De angst om over te stappen van de traditionele en vertrouwde werkmethodieken naar een geheel of gedeeltelijk geautomatiseerd proces is uit de markt. Ook het wat conservatievere deel van ondernemend Nederland is om. Investeren in automatisering en de inzet van robots is plotseling een prioriteit geworden.

Laat ons met u meedenken

Staat uw onderneming ook op het punt om over te stappen op automatisering van complete of gedeeltelijke productieprocessen? Bent u ervan overtuigd dat robots voor uw onderneming van toegevoegde waarde kunnen zijn? Laat ons dan met u meekijken naar en meedenken over wat het ideale plaatje is. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring rekenen wij snel voor u uit wat de terugverdientijd is. Tevens kunnen wij onderzoeken of leasen voor u wellicht een nog interessantere optie is. Laten we snel afspreken om te ontdekken of 2021 ook voor uw onderneming het jaar van de robot wordt.

Gerelateerde toepassingen

Gerelateerde nieuwsberichten

Daihen Corporation neemt 100% van de aandelen over van Rolan Robotics
19-04-2024
Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.
04-03-2024
Rolan Robotics laat gerobotiseerd schuren, slijpen en afbramen gladjes verlopen
20-12-2023
Benut de voordelen van geautomatiseerd (de-)palletiseren
06-04-2023