COVID-19 versnelt robotisering Nederlandse industrie

18-11-2020In uitzonderlijke situaties worden ondernemers extra inventief en creatief. Zo heeft de COVID-19 pandemie veel industriële bedrijven aan het denken gezet. Rolan Robotics kreeg van veel bestaande en potentiële opdrachtgevers de vraag om mee te denken over duurzame oplossingen om ook in dit soort bijzondere omstandigheden minder afhankelijk en kwetsbaar te zijn. Met elkaar komen we tot bepaalde veranderingen die leiden tot essentiële en duurzame verbeteringen.

Covid-19 versnelt robotisering

Minder afhankelijk van import

Door de lockdown, die naast Nederland ook de rest van de wereld grotendeels platlegde, kwam bij veel bedrijven de afhankelijkheid van import aan het licht. De oplossing voor dit probleem is het inkopen van bepaalde producten bij toeleveranciers die dichtbij huis zitten of het meer in eigen beheer nemen van productie-onderdelen die tot voorkort van elders betrokken werden. Dat klinkt simpel, maar zo eenvoudig is dat in de praktijk zeker niet. Zo’n transitie vraagt om het nog doelmatiger inzetten van de werknemers en het efficiënt inrichten van de productieprocessen die nodig zijn om stukken minder afhankelijk van derden te zijn. Om die slag te maken is de inzet van robotisering of het nog slimmer inzetten en uitbreiden van de reeds door ons geïmplementeerde Robotic Process Automation (RPA)-toepassingen essentieel. Een proces waar wij de afgelopen periode intensief mee bezig zijn geweest bij tal van bedrijven.

Efficiëntere inzet werknemers

Ook vóór de pandemie waren al veel ondernemers overtuigd van de toegevoegde waarde van robotisering binnen hun bedrijf. Maar wij merken wel dat COVID-19 dit proces heeft versneld. Door arbeidsintensieve, in basis simpele en repeterende handelingen door robots te laten doen krijgen de medewerkers hun handen meer vrij voor het benutten van hun kernkwaliteiten. Het dagelijks werk wordt daardoor voor de medewerkers fysiek minder belastend en een stuk uitdagender. Iedereen binnen het productieproces wordt feitelijk manager van een gedeelte van dat hele proces, met de robot als waardevolle collega. Deze werkmethodiek heeft een positieve invloed op het werkplezier, voldoening in het werk en het ziekteverzuim. Bovendien bevordert het de instroom van nieuw personeel. Wie werkt er nu niet graag bij een modern en dynamisch bedrijf dat via robotisering innoveert? Rolan Robotics als RPA-expert ziet en erkent dat en wij helpen bedrijven met het zetten van de juiste stappen.

Maak en houd uw bedrijf gezond en vitaal

De term robotisering klinkt voor velen nog wat klinisch, kil en zakelijk. Gezien de tastbare voordelen die in dit artikel worden geschetst is het zeker ook voor uw onderneming interessant om te kijken of en hoe Rolan Robotics kan helpen om uw bedrijf (de productieprocessen) onder alle omstandigheden gezond en vitaal te maken en te houden. Maak snel een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Gerelateerde toepassingen

Gerelateerde nieuwsberichten

Daihen Corporation neemt 100% van de aandelen over van Rolan Robotics
19-04-2024
Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.
04-03-2024
Rolan Robotics laat gerobotiseerd schuren, slijpen en afbramen gladjes verlopen
20-12-2023
Benut de voordelen van geautomatiseerd (de-)palletiseren
06-04-2023