Daihen Corporation neemt 100% van de aandelen over van Rolan Robotics

19-04-2024Daihen Corporation, een in Japan gevestigde beursgenoteerde onderneming met meer dan 3,800 werknemers en een jaarlijkse omzet van ongeveer € 1,2 miljard wereldwijd actief als producent en leverancier van industriële robot – las – en plasma systemen en diverse energy-management oplossingen, heeft 100% van de aandelen van het in Zwaag gevestigde Rolan Robotics BV overgenomen.

Rolan Robotics is gespecialiseerd in las- en producthandling systemen door middel van roboticatoepassingen. Het bedrijf levert turn-key toepassingen aan de metaalverwerkende industrie en diverse ondernemingen in logistiek, agri en food, en diverse overige industrieën.

Daihen is nu al betrokken bij Rolan Robotics als belangrijkste leverancier van industriële robot – en lassystemen onder haar merknaam OTC. Rolan Robotics is exclusief distributeur van lassystemen voor Daihen in de Benelux.

Met deze stap versterkt Daihen haar positie in de robotics – en lasmarkt en zet zij een verdere stap in het bereiken van de (MKB) eindklant in de Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland. De acquisitie past in de strategie om deze marktintegratie verder te ontwikkelen.

Voor Rolan Robotics betekent de overname een verdere borging van de kwaliteit van de techniek van Daihen en een kans om een groter geografisch gebied aan te boren, in de snel ontwikkelende robotica markt

Gerelateerde toepassingen

Gerelateerde nieuwsberichten

Daihen Corporation neemt 100% van de aandelen over van Rolan Robotics
19-04-2024
Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.
04-03-2024
Rolan Robotics laat gerobotiseerd schuren, slijpen en afbramen gladjes verlopen
20-12-2023
Benut de voordelen van geautomatiseerd (de-)palletiseren
06-04-2023