Gebruikte lasrobot verdient zich razendsnel terug

23-03-2021Gebruikte lasrobot snel terug verdienen

Vaak wikken en wegen ondernemers in de metaalindustrie over de aanschaf van een nieuwe of gebruikte lasrobot. Men hikt tegen de investering aan. Eenmaal in gesprek met de automatiseringsspecialisten van Rolan Robotics wordt de twijfel al snel weggenomen. Rolan Robotics heeft vaak gebruikte lasrobots beschikbaar die uitstekend geschikt zijn voor de eerste stappen in gerobotiseerd lassen.

 

Maatwerk configuratie

Bij een lasrobot denken de meeste mensen direct aan een arm waaraan een lastoorts is bevestigd. Dat is echter maar één gedeelte van de feitelijke lasrobot. Die bestaat namelijk altijd uit een robotarm, lastoorts, controller en lasmachine. Afhankelijk van de toepassing kan de robot worden uitgebreid met aanvullende componenten, zoals een manipulator, een slede voor langsverplaatsing en lasmallen. Welke configuratie u precies nodig heeft is afhankelijk van de aard en omvang van de laswerkzaamheden die u geheel of gedeeltelijk door een lasrobot wilt laten doen.

 

Legio voordelen

Als we kijken naar de concrete voordelen van robotlassen, dan draait het met name om het verhogen van de productiecapaciteit, versnellen van de doorlooptijd van seriematige opdrachten, verhogen van de constante kwaliteit van het laswerk en het nog doelmatiger inzetten van uw vakbekwame handlassers. Door het aanbieden van gebruikte lasrobots verlagen wij de drempel om al deze voordelen zelf te ervaren. Wij leveren instapmodellen waarmee u als ondernemer direct flinke slagen kunt maken. Dat geldt zeker ook voor kleinere bedrijven. Juist voor hen is starten met een tweedehands lasrobot een interessante optie.

 

Iedereen blij

Een lasrobot is in de praktijk ongeveer drie keer zo snel als een handlasser. De tijdwinst zit hem met name in de combinatie van inschakelduur, manipulatie en bewegingssnelheid die een juiste las-cel kan bieden. Mits u over de juiste configuratie beschikt en de apparatuur goed is ingesteld levert dit dus een flinke tijdsbesparing op. Door de inzet van lasrobots krijgen uw handlassers de handen vrij om zich op meer specifieke laswerkzaamheden te concentreren. Ook zijn zij verlost van het langdurig in dezelfde werkhouding staan en van het afstompende en repeterende serielaswerk. Dat biedt voor hen dus ook nog ergonomische en Arbo-technische voordelen. Iedereen blij. Nog een belangrijk voordeel van de nieuwe en gebruikte lasrobots van Rolan Robotics is de eenvoud waarmee de automatisering geprogrammeerd kan worden. Bij de inbedrijfstelling van een nieuwe of gebruikte lasrobot leren wij uw operators hoe zij dat moeten doen. Zij hebben dat zo onder de knie is onze ervaring.

 

Concrete investering

Naast het benoemen van alle voordelen van werken met lasrobots draait het voor u als ondernemer natuurlijk vooral om het kostenplaatje. Een gebruikte lasrobot koopt u bij Rolan Robotics al voor een bedrag vanaf € 20.000, -. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een lasrobot te leasen. In dat geval zit u voor een instapmodel nieuwe lasrobot op een leasebedrag van circa € 1495,– per maand. Als u alle voordelen op een rijtje zet kunt u zelf wel uitrekenen hoe snel u deze kosten hebt terugverdiend.

 

Nieuwe of gebruikte lasrobot kopen of leasen?

Wij kunnen ons zo voorstellen dat u na het lezen van dit artikel graag wilt weten wat voor uw bedrijf de mogelijkheden zijn om een begin te maken met robotlassen of om uw bestaand arsenaal aan lasrobots uit te breiden of te vervangen. Rolan Robotics bespreekt graag met u de mogelijkheden voor de aanschaf of het leasen van nieuwe of gebruikte lasrobots? Neem dus snel contact met ons op.

 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.
04-03-2024
Rolan Robotics laat gerobotiseerd schuren, slijpen en afbramen gladjes verlopen
20-12-2023
Benut de voordelen van geautomatiseerd (de-)palletiseren
06-04-2023
Tennant met CAD2Weld programma klaar voor de toekomst
28-09-2022