24/7 uw industriële printer inzetten? Dit zijn de mogelijkheden met een robot

14-09-2020Automatisering in de grafische markt

Industriële automatisering wordt in steeds meer branches toegepast. Zeker in de grafische markt, is dit dé manier om aan uw klantvragen te kunnen blijven voldoen en om uw concurrentie voor te blijven. Rolan Robotics is gespecialiseerd in robotsystemen voor industriële toepassingen in de metaalsector, de logistiek en de voedingsindustrie, maar ook de grafische industrie. In dit artikel leest u welke mogelijkheden wij u bieden voor de automatisering van uw drukwerk.

Industriële printer

 

24/7 drukwerk produceren met een robot

Steeds meer moderne printbedrijven zijn gespecialiseerd in printproducties met zowel grote als kleine volumes en snelle levertijden. Het is nodig om bij grote opdrachten in hoog tempo 24/7 te produceren. Om hierbij toch de flexibiliteit te kunnen bieden waar uw klant behoefte aan heeft, is het werken met robot voor uw printer essentieel. Rolan Robotics kan in deze koppeling voorzien. Ook de technische koppeling met reeds bestaande printers is geen probleem!

Alle voordelen van de robotisering van uw industriële printer op een rijtje:

  • Maximaliseer het gebruik van uw industriële printer met 24/7 productie
  • Grotere volumes met kortere doorlooptijden
  • Bespaar kosten en verhoog uw winstgevendheid
  • Zet uw vakpersoneel optimaal in en verhoog medewerkerstevredenheid

 

Een robot voor een breed scala aan druktechniek

De robots van Rolan Robotics worden vaak gekoppeld aan industriële printers waarop grote opdrachten in hoog tempo worden afgewerkt. De grafische markt is echter een brede branche waar alle vormen van druktechniek onder vallen. Hiervoor heeft Rolan Robotics een uniek robotsysteem voor ontwikkeld dat zeer flexibel is. Verschillende soorten materialen kunnen door de robot gehandeld worden. Denk hierbij aan papier, karton, hout en staalproducten. Ook verschillende afmetingen en printen op meerdere zijden, omkeren voor het snijden, et cetera behoren tot de mogelijkheden.

Onze klanten in de grafische markt zijn allemaal verschillend. Daarom denken wij graag met u mee en adviseren wij u over juiste robotsysteem met maximale uptime!

 

Canon en Rolan Robotics introduceren MAXX

Rolan Robotics is de strategische en exclusieve partner van Canon EMEA in Europa voor robotintegratie met de industriële Canon Arizona printers en ProCut cutters. Ons robotsysteem bestaat uit een Fanuc robot en de Arizona 6100 serie. Dit kan worden uitgebreid met een snijtafel, zoals de ProCut G-serie of de Zünd S3-, G3- of D3-serie. U heeft de keuze uit een robotsysteem met focus op printing (de MAXX Print), een robotsysteem met focus op cutting (de MAXX Cut) en een robotsysteem met de focus op zowel printing als cutting (de MAXXIMIZE). 

MAXXIMIZE: een volledig gerobotiseerde workflowoplossing

De MAXXIMIZE is geschikt voor de volgende Canon printerseries:

  • Arizona 6100 XTS serie
  • Arizona 6100 XTS High Flow Vacuum serie 
  • Arizona 2200 flatbedprinters

De robot werkt met een pallet met onbedrukte media die naast de printer wordt geplaatst. Nadat de robot de onbedrukte media nauwkeurig positioneert via een registratie- en draaistation, kan er geprint worden met de industriële printer. 

Het is tevens mogelijk dat de robot hierna het printwerk verplaatst naar een Zünd-snijtafel. Daar kan het printwerk met behulp van ProCut-software zonder tussenkomst van een operator gesneden worden. Afval kan daarbij automatisch worden afgevoerd. Eenvoudige identificatie van terugkerende opdrachten versnelt bovendien de gehele workflow.

De integratie tussen robot en printer wordt volledig verzorgd door Rolan Robotics. Dit hebben we al succesvol uitgevoerd voor o.a. Elwe Special Promotions, Van Vliet Printing en Pübli-Royal.

Maatwerk: de meest efficiënte robot voor uw printer

Ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden! In dat geval ontwerpen de engineers van Rolan Robotics een systeem op basis van uw wensen. Denk hierbij aan de gewenste productieaantallen, de cyclustijd en de beschikbare fysieke en financiële ruimte. Wij zorgen voor de meest efficiënte robot voor uw industriële printer. Voor zowel nieuwe als gebruikte printers hebben we de juiste robot voor u. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op!

MAXX Print

Gerelateerde toepassingen

Gerelateerde nieuwsberichten

Daihen Corporation neemt 100% van de aandelen over van Rolan Robotics
19-04-2024
Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.
04-03-2024
Rolan Robotics laat gerobotiseerd schuren, slijpen en afbramen gladjes verlopen
20-12-2023
Benut de voordelen van geautomatiseerd (de-)palletiseren
06-04-2023