Lassend de herfst in!

26-08-2019… met onze industriële lascobot “EASYARC” van OTC

Om tegemoet te komen aan de wens naar een betaalbare en eenvoudig te gebruiken robot heeft Rolan Robotics zijn cobotfamilie uitgebreid met de industriële lascobot EASYARC. Deze is in samenwerking met OTC Duitsland ontwikkeld.

Veilig
De lascobot is voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen voor lastoepassingen. Hiermee voldoet de robot aan de CE-eisen.

Kant-en-klaar
De EasyArc is het instapmodel voor het lassen van kleine series. De basis van de mobiele installatie wordt gevormd door een solide lastafel met gatenpatroon. Daardoor kunnen mallen eenvoudig worden aangebracht.

Mobiel
Dankzij de stevige bokwielen is de installatie snel te verplaatsen en vergrendelen. De installatie wordt kant-en-klaar geleverd en is snel inzetbaar. De EasyArc is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kan zowel worden geleverd in een standaard uitvoering, met de FD-B6 robot met slangenpakket binnendoor, als in een compacte uitvoering met de FD-H5 robot.

Stroombron
De lascobot is gekoppeld aan een pulserende OTC lasmachine type P400, waardoor deze geschikt is voor het lassen van verschillende materialen zoals staal, rvs en aluminium.

De EASYARC beschikt standaard over pendelprogramma’s, boogdetectie en geïntegreerde botsdetectie. Optioneel kan de lascobot worden voorzien van een aantal extra functies, zoals zoek- en volgfunctionaliteit en aansturing voor externe assen.

Met deze lascobot heeft u een complete oplossing in huis waarmee zowel kleine series als grote series eenvoudig automatisch gelast kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie!

Gerelateerde toepassingen

Gerelateerde nieuwsberichten

Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.
04-03-2024
Rolan Robotics laat gerobotiseerd schuren, slijpen en afbramen gladjes verlopen
20-12-2023
Benut de voordelen van geautomatiseerd (de-)palletiseren
06-04-2023
Tennant met CAD2Weld programma klaar voor de toekomst
28-09-2022