Langdurige samenwerking met de Belgische Spoorwegen 

24-06-2021

Met gepaste trots kondigen wij onze samenwerking met de Belgische Spoorwegen (NMBS) aan! Dankzij onze OTC lasrobots wonnen we namelijk een tienjarig contract voor het leveren van lasrobottechniek.

De centrale werkplaats van de Belgische Spoorwegen houdt met 1400 werknemers het rollend materiaal op orde. Hierbij heeft het een goed geoutilleerde werkplaats tot haar beschikking, welke met ingang van november wordt uitgebreid met een geavanceerde lasrobotcel van Rolan Robotics. De installatie bestaat uit de nieuwste generatie lasrobottechniek. Een OTC robot type FD-B8L wordt aan weerszijden voorzien van een externe asmanipulator, waarmee producten traploos kunnen worden geroteerd. Een van de manipulatoren beschikt over een verstelbare tegenlager waarin de luchtreservoirs voor de remsystemen van de treinstellen “onder keur” worden gelast. Voor het lassen van deze belangrijke onderdelen wordt met een laser-lasnaadvolgsysteem eerst de startpositie exact gelokaliseerd. Daarna kan het systeem moeiteloos de lasnaad blijven volgen. Hierbij wordt ook een stap gemaakt met Industrie 4.0. De data die vrij komt bij de cel wordt gemonitord door monitoring software en zal voor de klant beschikbaar zijn in het Rolan Robotics Data Solutions Platform.

Gedurende 10 jaar heeft de NMBS zich verzekerd van ondersteuning door Rolan Robotics. Eerder besloten de Spaanse spoorwegen al tot gebruik van OTC lastechniek voor het lassen van treinstellen. Met de keuze van de Belgische Spoorwegen voor OTC lasrobots versterkt OTC haar positie in de productie en onderhoud van Europese spoorwegtechniek.

Gerelateerde toepassingen

Gerelateerde nieuwsberichten

Daihen Corporation neemt 100% van de aandelen over van Rolan Robotics
19-04-2024
Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.
04-03-2024
Rolan Robotics laat gerobotiseerd schuren, slijpen en afbramen gladjes verlopen
20-12-2023
Benut de voordelen van geautomatiseerd (de-)palletiseren
06-04-2023