Metaal

Rolan lascel


Voor klanten die niet genoeg hebben aan een cobot, maar ook geen behoefte hebben aan een klantspecifieke oplossing, biedt Rolan Robotics een aantal standaard lascellen. Dankzij het voordelige prijsniveau, het mobiele karakter en de korte levertijd vormen deze concepten een zeer interessante en flexibele automatiserings- oplossing. Deze lascellen zijn eenvoudig te programmeren voor het robotlassen. Wij bieden bij levering ook een training, zodat u precies weet hoe de lasrobot werkt.

Lasrobot maatwerkoplossing

Heeft u een specifiek product of betreft het een specifieke productfamilie? Richt uw bedrijf zich op een bepaald segment met producten met een grote afmeting? Of heeft uw laswerk met bijzondere eisen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Rolan Robotics levert naast de standaard robotcellen ook maatwerkoplossingen. Samen met u bekijken onze lasspecialisten uw specifieke wensen en behoeften en ontwikkelen hiervoor oplossing op maat.

Industriële lascobot

Het woord cobot is een samenvoeging van de woorden collaborative en robot. Een cobot is dus een meewerkende robot. Een lascobot zorgt ervoor dat het laswerk een stuk eenvoudiger wordt. Om tegemoet te komen aan de wens voor een betaalbare en eenvoudig te gebruiken lasrobot heeft Rolan Robotics samen met OTC Duitsland de EasyArc industriële lascobot ontwikkeld. De EasyArc is snel te installeren, mobiel en eenvoudig te programmeren. Daarnaast is het systeem voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen voor lastoepassingen. Hiermee voldoet de robot aan de laatste CE-eisen.

Service


Rolan Robotics heeft service hoog in het vaandel staan. Onze serviceafdeling is erop ingericht om snel en efficiënt service te verlenen bij u op locatie. Ook vindt remote ondersteuning plaats middels offline programmeren en met onze remote service tool. Voor het aanvragen van een servicebezoek, reparaties en storingen kunt u contact opnemen met onze telefonische helpdesk: +31 (0)229-248484 of mail: service@rolan-robotics.com 

 

Lasrobot: dé ideale oplossing

De steeds verdergaande automatisering en digitalisering in de markt van lastechniek bieden enorme kansen. De productie van kleine series en gebrek aan personeel creëren een hoge druk op de productie. Lasautomatisering door middel van een lasrobot is dan dé ideale oplossing. Met het team van ervaren Robot Engineers speelt Rolan Robotics in op de grote vraag naar robotsystemen in de metaalmarkt. De innovatieve toepassingen van Rolan Robotics, zowel standaard als maatwerk, geven een boost aan het bedrijfsresultaat. De efficiëntie en kwaliteit van de productie worden namelijk verhoogd. Rolan Robotics loopt voorop met innovatieve toepassingen in de metaalindustrie.

Metaal is het basismateriaal voor zeer veel producten om ons heen. Auto’s, meubels, straatmeubilair, fietsen, buitenspeelgoed en hekwerken zijn maar enkele voorbeelden van producten die seriematig worden vervaardigd. Hierbij komt een lasrobot uitstekend van pas. Met lasmachines bij metaalbewerkende bedrijven zoals: Stracon, Van Raam, Leenders, Quintal en Schouten & Visschers is Rolan Robotics een bekende robotintegrator in deze markt.

Meer weten? Neem dan contact met ons op

Bel +31 (0)229 248 484Offerte aanvragen

Klantcases Bekijk alle

Flexibeler werken met de duo robot lasautomaat
Flexibeler werken met de duo robot lasautomaat

Metaal | Leenders Roosters is specialist in innovatieve roostervloeren en zij hebben meer dan 30 jaar internationale ervaring...

OTC lasrobot met automatisch MIG- én TIG toortswisselsysteem
OTC lasrobot met automatisch MIG- én TIG toortswisselsysteem

Metaal | Denken in oplossingen. Dat is de kracht van aalbers|wico. Die oplossingen zijn inmiddels heel gevarieerd. Aalbers|wico i...

Lasrobot zorgt voor hogere productiviteit bij BeNed
Lasrobot zorgt voor hogere productiviteit bij BeNed

Metaal | BeNed is een allround toeleverancier in metalen onderdelen en producten in RVS (inox), aluminium en staal. Zij hebben eigen pr...

Rolan Robotics biedt ook automatiseringsoplossingen voor:
Agri

Productieprocessen in de Agri sector kunnen goed worden geautomatiseerd en gerobotiseerd. Doordachte grijper-, verpakkings- techniek en robotconcepten bepalen het succes van de robotinstallaties.

Grafisch

Rolan Robotics heeft voor de grafische industrie een uniek flexibel handling robotsysteem ontwikkeld dat alle soorten materiaal kan ‘handelen’, zoals: papier, karton, hout en staalproducten.

Food

Productieprocessen in de Food sector kunnen goed worden geautomatiseerd en gerobotiseerd. Doordachte grijper-, verpakkings- techniek en robotconcepten bepalen het succes van de robotinstallaties.

Maatwerk

Rolan Robotics levert naast de standaard robotcellen ook maatwerkoplossingen. Onze engineers denken met u mee en weten precies wat voor uw bedrijf de beste oplossing is.

Logistiek

Inbound, order picking, Value Added Services en outbound. Binnen de logistiek is steeds meer behoefte aan automatisering. De oplossingen van Rolan Robotics sluiten perfect aan op uw logistieke processen.