Eetbare labels van Primus ingepakt

Food | Sinds 1916 is Primus Wafer Paper marktleider in eetbare labels voor branding doeleinden. De eetbare label producten worden zowel aan bedrijven als aan consumenten geleverd in meer dan veertig landen. Met de nieuwe handlingrobot van Rolan Robotics wordt het de voedselindustrie nog makkelijker gemaakt.

Gebruikte toepassingen

Behoefte
De unieke producten van Primus Wafer Paper vragen om een uniek robotsysteem. Voorwaarde bij dit project was dat de oplossing diende aan te sluiten op bestaande lijnen en het handmatig verpakken van de eetbare labels zou automatiseren.

Oplossing
Rolan Robotics heeft samen met Primus de wensen en mogelijkheden duidelijk afgestemd. Een 3D simulatie gaf voldoende informatie over de gekozen oplossing door Rolan Robotics. Na opdracht is het systeem bij Rolan Robotics opgebouwd en uitvoerig getest. Hierbij zijn de betrokken operators twee dagen op eigen installatie geschoold en kennen zodoende alle mogelijkheden van het systeem. Hierna is de robotcel gedemonteerd voor transport en opgebouwd op locatie. Na opbouw, opstart en afname bij de klant zijn de operators een laatste dag op locatie opgeleid. En sinds 2015 worden de labels, welke door middel van een holle boor uit een stapel papier worden geboord, in een lange reeks aangevoerd naar een 6-assige Staübli robot, deze neemt vervolgens hieruit segmenten en plaatst ze in doosjes.

Resultaat
Een mooie besparing in personeelskosten en het behalen van de gewenste ROI. Met deze oplossing heeft Primus een passende en bewezen betrouwbare oplossing in huis die alle wensen vervuld.

**NIEUW** Rolan Robotics heeft voor Primus een gerobotiseerde applicatielijn ontwikkeld waarbij de robot eetbare labels op brood plaatst, zie tweede video!

Wat kunnen wij voor u betekenen?