Intelligent palletiseren: de outbound stacking oplossing voor e-commerce en supply chain

01-10-2020Robotisering is de afgelopen jaren al de perfecte oplossing geweest voor het automatisch stapelen van hetzelfde formaat dozen op pallets. De uitdaging in de logistiek zit hem echter in het stapelen van verschillende doosformaten. Want het goed en efficiënt stapelen van deze verschillende formaten dozen op een pallet blijft een ingewikkeld karwei. Daarnaast lijkt het vinden van logistiek personeel steeds lastiger te worden en wilt u dit personeel waarschijnlijk ook niet inzetten voor zwaar en arbeidsintensief stapelwerk. Tel daarbij op dat met handmatig werk hoger stapelen voor een optimale vulgraad moeilijker is, en u begrijpt waarom de behoefte om dit logistieke proces te automatiseren toeneemt. Rolan Robotics maakt dit mogelijk met een intelligente palletiseeroplossing.

Intelligent palletiseren: stapelen

 

Een optimaal logistiek proces en betere inzet van personeel

Het intelligent palletiseren zorgt voor veel voordelen binnen uw bedrijf. Voor veel bedrijven wordt het steeds lastiger om logistiek personeel te vinden en te behouden. Daarnaast wil je dit personeel ook niet inzetten voor stapelwerk. Want naast dat dit zwaar en belastend werk is, biedt het ook weinig uitdaging. Met het introduceren van intelligent palletiseren zorgt Rolan Robotics ervoor dat uw personeel beter ingezet kan worden én dat uw logistiek proces geoptimaliseerd wordt.

Rolan Robotics’ besturingssoftware maakt mixed palletizing mogelijk

Rolan Robotics optimaliseert uw outboundproces met een volautomatische robotoplossing. Dankzij de intelligente software van deze robot is het mogelijk om verschillende dozen zo slim mogelijk op te stapelen op een pallet, oftewel mixed palletizing. Met behulp van een Vision camera worden de dozen na order picking gescand op formaat. De intelligente software bepaalt wat de optimale positie is op de pallet. Dit allemaal zodat de robotmodule een stabiele stapel met maximale vulgraad creëert. Doordat er meerdere stapelposities rondom de robot zijn, kan de oplossing voor meerdere carriers worden ingezet. Samen met u kijken we naar de complete logistiek flow om een optimale afstemming te vinden tussen investering en automatiseringsgraad.

Voor wie is intelligent palletiseren geschikt?

Dit intelligent palletiseren is dé oplossing voor het gereedmaken van uw orders voor verzending. Dus ideaal voor bedrijven die hun outboundproces willen versnellen en gemakkelijker willen maken. Hierbij kunt u denken aan bedrijven in de logistieke dienstverlening en in de e-commerce. Alle bedrijven met een (groot) magazijn die te maken hebben met order picking en het stapelen van dozen hebben baat bij intelligent palletiseren.

Een modulair concept: uitbreiden naar wens

Rolan Robotics’ concept intelligent palletiseren is modulair opgebouwd. Dit zorgt ervoor dat wij uw behoefte als klant zo goed mogelijk kunnen bedienen. Het ideale aan dit modulaire concept is dat er meerdere facetten aan het proces toegevoegd kunnen worden, zodat uw logistieke proces optimaal geautomatiseerd wordt. De volgende activiteiten kunnen worden toegevoegd aan het proces:

  • 4 stacking posities, in te delen per carrier
  • Lege pallet buffer: lege pallets worden automatisch naar de stapelpositie getransporteerd
  • Automatisch pallettransport
  • Pallet print & apply unit
  • Foliewikkelaar
  • Vision module voor controle dozen
    Uitbreiding intelligent palletiseren

Samen werken we naar de perfecte oplossing

Wij van Rolan Robotics vinden het optimaliseren van het gehele logistieke proces van uw bedrijf uiterst belangrijk. Wij leveren meer dan alleen een robotoplossing. Samen met u proberen we het beste resultaat te bereiken. Daarom is de eerste stap in het optimalisatieproces een uitgebreid voorgesprek, waarbij we met u als klant ons meer zullen verdiepen in uw logistieke procesflow. Zo wordt duidelijk welk deel van uw proces we kunnen optimaliseren met automatisering en kunnen we samen hierin keuzes maken. Nadat deze stappen zijn genomen wordt de perfecte balans tussen automatisering en kosten voor u duidelijk gemaakt. Hierdoor komen we samen tot een perfecte oplossing voor het gemixt stapelen en gaan wij voor u aan de slag!

Gerelateerde toepassingen
Meer weten over intelligent palletiseren? Neem contact met ons op!

Gerelateerde nieuwsberichten

Daihen Corporation neemt 100% van de aandelen over van Rolan Robotics
19-04-2024
Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.
04-03-2024
Rolan Robotics laat gerobotiseerd schuren, slijpen en afbramen gladjes verlopen
20-12-2023
Benut de voordelen van geautomatiseerd (de-)palletiseren
06-04-2023