Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.

04-03-2024Rolan Robotics staat van 12 tot en met 15 maart 2024 op de TechniShow in Jaarbeurs Utrecht. TechniShow is de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. Via deze link vraag je gratis vrijkaarten aan voor de TechniShow

Hoezo kiezen tussen cobot of robot?

OTC, vooral bekend van industriële lasrobotsystemen en handlasmachines, heeft als eerste een lascobot uitgebracht welke het beste van de industriële robot en de cobot in zich verenigt. De lascobot is eenvoudig met de hand te bewegen tijdens het programmeren, maar kan daarnaast ook conventioneel met de teach pendant geprogrammeerd worden, met daarbij de beschikbaarheid over alle industriële lasfuncties .

Als enige cobot leverancier kan OTC hierbij het complete gamma aan eigen OTC lasmachines naadloos integreren. Ook overige merken lasmachines kunnen worden aangesloten. De OTC cobot is vanaf heden beschikbaar voor lastoepassingen in de standaard uitvoering, type FD-VC4, met een bereik van 954 mm. De verlengde uitvoering,VC4L, is in ontwikkeling. Beiden beschikken over een hanteergewicht van 4kg.

Phototeach: Programmeren door het maken van een foto

Werkelijk uniek is de oplossing van OTC, om aan de hand van een foto compacte werkstukken te programmeren. Het principe is gebaseerd op Lidar (Light Detection and Ranging) waarbij met laser lasnaden gedetecteerd kunnen worden. Met intuïtieve functies op de tablet worden de lasnaden in de foto geselecteerd en voorzien van de juiste lasparameter instellingen. De “Phototeach” programmeermethodiek kan zowel worden toegepast op de industrIële robots als cobots.

Voor elke toepassing wat wils

OTC toont met de laatste ontwikkelingen dat de cobot- en industriële robotwereld sterk in elkaar overvloeien. De keuze om op werkvloer niveau te programmeren met de gangbare teachpendant, Phototeach of Joy Pen of vanaf werkvoorbereiding met diverse offline pakketten, betekent dat er voor elke toepassing een optimale programmeer methode beschikbaar is. De keuze tussen cobot en industriële robot hangt hierbij vooral af van productgrootte en vereiste productiesnelheid.

Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd

Naast de ontwikkeling van de compacte robots heeft OTC de FD19 V25L lasrobot in het programma opgenomen, met een enorm werkbereik van maar liefst 3136 mm radius. De draadaanvoermotor kan hierbij toch dichtbij de toorts worden geplaatst, dankzij standaard opnameblokken op de bovenarm. De V25 L is bij uitstek geschikt voor grote werkstukken
met aan beide zijden het meeste laswerk. Denk hierbij aan constructiedelen, zoals kopplaten aan H balken, waardoor de robot niet meer heen en weer hoeft te pendelen op een langsverplaatsing.

Meten is weten

Processen monitoren en bijsturen aan de hand van procesdata is een actueel thema. Met de data monitoring software van Rolan Robotics kan verrassend simpel proces data realtime worden gelogd en ingezien. Op maat gesneden dashboards geven de klant precies de juiste informatie om daar waar nodig bij te sturen.

Gerelateerde toepassingen

Gerelateerde nieuwsberichten

Rolan Robotics demonstreert tijdens de Technishow een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen voor de metaalindustrie.
04-03-2024
Rolan Robotics laat gerobotiseerd schuren, slijpen en afbramen gladjes verlopen
20-12-2023
Benut de voordelen van geautomatiseerd (de-)palletiseren
06-04-2023
Tennant met CAD2Weld programma klaar voor de toekomst
28-09-2022